duminică, 18 martie 2018

Razbim noi cumva la lumina

azi ninge si e frig afara, in conditiile in care ieri se pare ca erau 18 grade si soare...
pentru ca nu exista garantii ca daca azi e senin si bine va fi la fel si maine. de fapt nu exista nicio garantie, decat ca vom muri. :)))

deci e bine. nu ma mai torturez cu grijile mele futile. ce va fi va fi!
mi-a trecut si furia/frustrarea/paranoia aia ca mihai ar fi dezamagit de mine ca nu am vrut sa il ajut cu administrarea apartamentelor... wtf. am avut un deja-vu, iar imi testeaza limitele, iar vrea mai mult de la mine decat pot eu da, cand de fapt totul e in mintea mea si pe el iar il doare undeva. nu voi sti niciodata, nu pot decat fabula si nu e sanatos s-o fac!
fara presupuneri.
oricum a ajuns in Ierusalim si a zis ca face o rugaciune pentru mine.
iar daca eu nu l-am dezamagit, l-au dezamagit locurile sfinte.
nu cred ca a pornit in directia buna... cum zicea si Marin Sorescu in Iona - raspunsurile trebuie cautate inauntru, nu in afara. Inauntru, in noi... aia e directia corecta.

- si acum, daca stau sa ma gandsc, tot eu am avut dreptate. am pornit-o bine. dar drumul, el a gresit-o. trebuia s-o ia in partea cealalta.
- (striga) Iona, Ionaaa! E invers. totul e invers. dar nu ma las. plec din nou. de data asta, te iau cu mine. ce conteaza daca ai sau nu noroc? e greu sa fii singur.
- (scoate cutitul) Gata, Iona? (isi spinteca burta) Razbim noi cumva la lumina.

2 comentarii:

  1. si eu m-am tot gandit zilele astea la aceasta replica. am pus-o si-ntr-o poezie :)))) apoi mi-a zburat inspiratia sau gandurile

    RăspundețiȘtergere
  2. am observat ca gandurile zboara numai ca sa se intoarca si mai pline de corelatii si semnificatii.
    deci fii pe faza! gandul nu moare, gandul se transforma!!

    RăspundețiȘtergere